Stavanger

Vasamakuja, Lepomoisio, Pirkkala

ASUVA OY VOITTI STAVANGER-TYÖLLÄÄN TONTINLUOVUTUSKILPAILUN

Osallistuimme Pirkkalan kunnan järjestämään tontinluovutuskilpailuun arkkitehti Maija Tolmusen suunnittelemalla työllä Stavanger.

Stavangerissa asutaan vieri vieressä oman katon alla, kuin pienessä kylässä. Skandinaavinen arkkitehtuuri, vaihtelevat kattomuodot ja rakennusmassojen sommittelu luovat omaleimaisen ja tyylikkään tunnelman.

Kussakin asunnossa on harjakattoinen ja tasakattoinen osio. Harjakatot tuovat mielikuvan toisiinsa liitetyistä omakotitaloista. Tasakatto on toiminnallinen ja esteettinen rakennuksen osa. Se muodostaa asuntoihin katoksia ja erottaa asunnon visuaalisesti toisistaan. Hienovarainen värivaihtelu asuntojen välillä korostaa mielikuvaa pientaloista ja antaa kullekin asunnolle oman identiteetin.

Aikataulu ja lisätiedot

Stavangerin ennakkomarkkinointi alkaa kevättalvella 2024. Stavangeriin on suunnitteilla yksitasoisia 100 m2 -120 m2 kokoisia rivitaloasuntoja 3 – 4 makuuhuoneella. Ota meihin yhteyttä ja liity ennakkokiinnostuneiden listalle, niin saat tietoa kohteesta ensimmäisten joukossa ennakkomarkkinoinnin alkaessa. Kerro viestissä minkälaisen asunnon haluaisit ostaa.

Lisätiedot:

Ville Kaseva p. 040 578 9089
Meeri Haarla-Malinen p. 040 745 7713
Kaisa Laksola p.040 587 1500

sähköpostitse asiakaspalvelu@asuva.net

Raadin arviointi

 Laatuarviontiryhmän arviointi kilpailutyöstämme:

Suunnitelma on hyvällä tavalla erilainen ja elegantti. Pientalomainen ratkaisu, joka ei näytä aivan perinteiseltä rivitalolta. Harjakattojen ja tasakattojen erikoinen yhdistelmä antaa vaikutelman yhdistetyistä erillistaloista. Talojen hienoiset sävyerot ja kuitenkin harmaa yleisväri on harmoninen sekä hillitty. Ratkaisu on laadukkaan oloinen kaikilta osin.

Asunnot ovat selkeästi perheasunnon kokoisia, toisaalta kokonaisuus hengittää, koska massat jättävät avoimia välejä ympäröivään metsään. Ikkuna-aukotus näyttää havainnekuvissa selkeältä ja tukee kokonaisuutta. Tasakatto-osiot asuntojen väleissä voivat olla kunnossapidon kannalta haastavia, mutta pienimittakaavaisuus ehdotuksessa puhuttelee erityisesti. Tässä oli jotain uutta, mutta kuitenkin Lepomoision yleisilmeeseen hyvin istuvaa.