Modena

KAUPPI, TAMPERE, VALMISTUNUT 12/2020

VAIHTOEHTO TASOKKAALLE OMAKOTITALOLLE

Tavoitteemme on kehittää kerrostaloasumista. Halusimme tuoda todellisen vaihtoehdon tasokkaille omakotitaloille. Modenan sijainti raitiotien varrella, alle kolmen kilometrin päässä keskustasta ja Kaupin urheilupuiston naapurissa, olivat suunnittelun lähtökohtana.

Modenassa on monia, yleensä vain pientaloista tuttuja piirteitä, kuten avarat oleskelutilat, korkeatasoiset keittiöt, suuret ikkunat, ja spa-osastoja omilla vilvoitteluparvekkeilla. Talo lämpenee ja viilenee edullisella maalämmöllä.

Panostimme myös säilytystiloihin. Huoneistokohtaiset kerrostasovarastot ja erilliset kodinhoitohuoneet saivat urheilupuiston innoittamina täydennystä sporttikellarista. Siellä on mm. suksien huoltopiste, pyörän pesupaikka ja omat säilytystilat urheiluvälineille.

Talon julkisivu on verhoiltu kauniilla ja kestävällä käsinlyödyllä tiilellä. Sisääntulon kruunaa tyylikäs lounge tila, johon kuljetaan avaimettomasti Koneen Residential Flow –järjestelmän avulla. Olemme asettaneet uuden standardin korkeatasoisille kaupunkiasunnoille.

Arkkitehtisuunnittelu: Ida Väänänen, SAFA, BST-Arkkitehdit

Arkkitehdin ajatuksia:

Modenan arkkitehtuurin lähtökohdat nojaavat ikiaikaiseen arkkitehtuurin perinteeseen suunnitella ja rakentaa rakennuksia, jotka ovat kauniita, kestäviä ja käyttökelpoisia. Modenan käsinlyödyllä tiilellä verhoiltu julkisivu on ajattoman kaunis ja tyylikäs. Ikkunat ja parvekkeet on sommiteltu klassisesti ja julkisivujen rytmitys on rauhallinen. Korttelipihan puolella sijaitsevaa pääsisäänkäyntiä on korostettu isoilla ikkunoilla ja näyttävällä katoksella.

Sisäänkäynti korkean lounge-tilan kautta tuo asumiseen hotellimaista luksusta. Asuntosuunnittelussa on kiinnitetty huomiota valoisuuteen, avaruuteen ja laadukkaisiin materiaaleihin. Väljyys, hyvät säilytystilat, spa-tyyliset kylpyhuoneet, isot parvekkeet ja asuntokohtaiset kerrostasovarastot tuovat kerrostaloasumiseen omakoti-asumiseen liitettyjä laatutekijöitä. Modenan sijainti luonnonläheisessä Kaupissa tukee aktiivista elämäntapaa. Kellarissa sijaitseva sporttikellari suksien ja pyörien huoltopisteineen ja urheiluvälinevarastoineen tuo lisäarvoa aktiivisille asukkaille.

Korttelipihan suunnittelussa on huomioitu käytännöllisyys, helppohoitoisuus ja viihtyvyys.

SISUSTUS:

Sisustussuunnittelu: Anna Tuohimaa

Modena-asuntojen sisustustyylit luovat selkeän pohjan viihtyisälle kodille. Asunnon sisustuksen voi valita kolmesta erilaisesta kokonaisuudesta, jotka muodostavat asuntoon yhtenäisen ja rauhallisen ilmeen.

Rakennuksen arkkitehtuurissa on luonnollista rouheutta ja särmää. Asuntojen sisällä mustat ikkunankarmit kehystävät maiseman ja muodostavat tiloihin vahvan graafisen elementin.

Isoista ikkunoista tulviva luonnonvalo luo avaruutta ja korostaa materiaalien tuntua. Tunnelman luovat leveät lankkumaiset parketit sekä wc- ja kylpyhuonetilojen elävät kivimäiset laatoitukset. Keittiön, eteisen ja kylpyhuonekalusteiden sävyt täydentävät kokonaisuuden ja laadukas led-valaistus viimeistelee tunnelman.