Terazza

KAIJAKANMÄKI, TAMPERE, 2016

Osakeyhtiö Kuninkaankatu 39 on rakennettu vuonna 1965. Viiden vuosikymmenen jälkeen talo sai kasvojen kohotuksen, kun julkisivu rapattiin kauniin valkoiseksi ja parvekkeet uusittiin. Rakennusta korotettiin kahdella kerroksella, joihin rakentui 11 uutta upeaa keskusta-asuntoa. Parasta sijainnissa on näkymä Ratinan suvantoon ja Pyhäjärvelle.

Arkkitehdin ajatuksia:

Talo sijaitsee Kaijakanmäellä, Laukontorin reunalla. Sana kaijakka tarkoittaa vanhan kansan kielessä kalalokkia ja sana kaija laituria. Talon uusi upea valkea väri on poimittu kalalokin siivestä ja ylimmän kerroksen terassi on kuin laituri naapuritalojen kattojen yläpuolella.

Arkkitehtisuunnittelu: Kalevi Näkki, SAFA, Aihio Arkkitehdit

SISUSTUS

Sisustussuunnittelu: Anna Tuohimaa.

Asuntojen suurten ikkunoiden kautta ulko- ja sisätila sulautuvat toisiinsa ja kaupunkimainen ympäristö tulee luontevaksi osaksi asuntoa.

Kaupungin vilinä jää kuitenkin seinien taakse. Sisällä hienostuneiden materiaalien ja hillittyjen sävyjen charmi luovat asuntoihin ainutlaatuisen, kutsuvan tunnelman. Ikkunoista tulviva luonnonvalo luo avaruutta ja korostaa materiaalien tuntua ja sävyjä. Hienovaraiset sisustusratkaisut ja korkeatasoiset kiintokalusteet täydentävät asunnon modernia ilmettä. Led-valaistus ja kauniit epäsuorat valoratkaisut viimeistelevät tunnelman.

Kylpytiloissa jatkuu asuntojen yhtenäinen ilme ja laatutaso, joka houkuttelee rentoutumaan. Näissä kodeissa on arjen ylellisyyttä. Terrazza-kaupunkikodissa sykkii lämmin sisus.