Aviano

HÄRMÄLÄNRANTA, TAMPERE, 2017

Toimitusjohtaja Ville Kaseva:

Olen aina haaveillut rakentavani loft-asuntoja: sopivasti rouheutta, korkeat huoneet ja tilaa hengittää. Vanhojen teollisuuskiinteistöjen löytäminen tähän tarkoitukseen on kuitenkin ollut Tampereella mahdotonta. Olenkin ihmetellyt, miksei kukaan rakenna uusloftia.

Skanskan kehittämä urbaani Härmälänrannan alue rajautuu Pyhäjärven rantaan. Hankittuamme tontin saimme kuulla paikan mielenkiintoisesta historiasta. Härmälänrannassa sijainnut valtion lentokonetehdas johdatteli ajatuksemme jälleen loftiin. Runko paikalla valetusta betonista! Huima huonekorkeus! 20 m2 lasiseinä vehreään puistoon!

Soitin BST-arkkitehtien Petri Tavilammelle ja kerroin suunnitelmistamme. Petri täydensi visiotamme: rakennuksia yhdistävä mielenkiintoinen välisilta ja leijuva parvekelinja vievät ajatukset ilmailun historiaan.

Kaikki projektimme ovat saaneet nimensä Italian kartalta. Halusimme liittää lentokonetehtaan ja alueen ilmailuhistorian jollakin tavalla myös projektin nimeen. Aviano! Viittaus ilmailuun ja arkkitehtuuritermiin aviaatio (ilmavuus), joka löytyy parvekelinjasta.

Haaveitteni loft, Aviano.

Arkkitehtisuunnittelu: Petri Tavilampi, SAFA, BST-Arkkitehdit

SISUSTUS

Sisustussuunnittelu: Anna Tuohimaa

Aviano-asuntojen loft-henkiset sisustustyylit luovat tiloihin selkeän, mutta persoonallisen ilmeen. Asuntojen hienostunut tehdastyyli muodostuu yksinkertaisista tilaratkaisuista, rouheista betonimaisista pinnoista ja selkeistä väreistä. Korkean yhtenäisen tilan viimeistelee portaikon ja parven musta pinnakaide, joka toimii vahvana graafisena elementtinä.

Kohteeseen suunniteltiin kaksi sisustuskokonaisuutta: rauhallinen vaalea ja rohkea mustavalkoinen. Kylpyhuoneessa ja saunassa jatkuu asuntojen loft-tunnelma. Laadukkaat kiintokalusteet ja led-valaistus viimeistelevät linjakkaan kokonaisuuden.