Marano

VUORES, TAMPERE, 2017

Toimitusjohtaja Ville Kaseva:

Olin saanut vision panoraama-asunnoista. Yksitasoisia asuntoja, joissa on valtavat ikkunapinnat puistoon. Asunnon pitäisi olla mahdollisimman leveä. Runkosyvyys 8 metriä olisi sopiva, jotta kaksi makuuhuonetta voidaan sijoittaa syvyyssuunnassa peräkkäin. Yli 100 neliön asunnolle tulisi leveyttä yli 15 metriä!

Visio oli voimakkaana mielessäni, mutta sopivaa tonttia ei tahtonut löytyä. Suunnitelmahan vaatisi tontin, joka on asuntojen tapaan poikkeuksellisen leveä.

Kaupungin tonttihaussa oli haussa tontti, jolle mahtuu sijoittamaan panoraama-asunnot. Meinasin haljeta innostuksesta. Ja mikä riemu koitti kun tonttihaun tulokset kerrottiin ja saimme tontin!

Istuimme lounaspöydässä saatuamme tiedon, emmekä malttaneet palata toimistolle piirtämään luonnosta visiosta. Kääntelimme kolmea servettiä pöydällä eri asentoihin ja mietimme mitä kerrostalorakentamisessa pitäisi muuttaa. Entä jos naapureita ei olisikaan? Servetit löysivät asentonsa pöydällä. Sopivasti limitettynä rakennukset mahtuvat tontille, porraskäytävä saadaan väliin ja kaikista asunnoista aukeaa huikeat näkymät puistoon!

Uudenlainen konsepti oli syntynyt. Panoraama-asunnot, jotka yhdistävät kerrostalon ja omakotitalon parhaat puolet: yksityisyyden ja asumisen helppouden.

Lopulliseen muotoonsa konseptin vei huippuarkkitehti Pekka Mäki Sigge Arkkitehdit Oy:stä.

Arkkitehtisuunnittelu: Pekka Mäki, SAFA, Sigge Arkkitehdit

SISUSTUS

Sisustussuunnittelu: Anna Tuohimaa

Marano-asuntojen sisustustyylit luovat rauhallisen ja tyylikkään pohjan viihtyisälle kodille. Ikkunoista tulviva luonnonvalo luo avaruutta ja korostaa materiaalien tuntua ja sävyjä. Mustat ikkunakarmit kehystävät puistomaiseman ja antavat tiloille vahvan graafisen tunnun. Korkeatasoiset kiintokalusteet täydentävät asunnon modernia ilmettä ja valaistuksella viimeistellään tunnelma.

Kylpytiloissa selkeät yksiväriset laatoitukset luovat hienostuneen Spa-tunnelman, joka houkuttelee rentoutumaan.