Onko oma asunto myymättä tai mietityttävätkö raha-asiat?

Kun harkitset uudisasunnon ostamista Asuvalta, saat suoran yhteyden Tampereen Seudun Osuuspankkiin ja voit käynnistää lainan hakemisen nopeasti. Asiakkuuspäälliköt Juulia Koro ja Rosa Henriksson löytävät juuri sinun tilanteessasi parhaiten toimivat ratkaisut.

Uudisasunnon ostaminen on omanlaisensa prosessi, joka on tuttu vasta, kun sen on elänyt läpi. Juulia Koro vastasi uudisasunnon ostajien yleisimpiin kysymyksiin.

Mitä tehdä, jos nykyinen asunto on myymättä?

Väliaikarahoitus on toimiva ratkaisu, jonka avulla voi rahoittaa uuden kodin hankintaa silloin, kun ostaa uuden kodin jo rakennusvaiheessa. Kun vanha koti tulee myydyksi, lainasta kuitataan tietty osa pois. Käytännön toteutukseen vaikuttavat asunnonostajan tulot, menot, varallisuus ja monet muut seikat, joten ratkaisu on aina yksilöllinen. Autamme mielellämme!

Mitä tehdä, jos lainan ottaminen huolestuttaa?

Jos ei halua murehtia euriboreista, voi hankkia lainaan korkosuojauksen. Se on lisävakuutus, jonka avulla lainalle saa korkokaton tai kiinteän koron. Korkosuojauksen kesto voi olla kolmesta vuodesta jopa 25 vuoteen. Turvaamisvaihtoehtoja löytyy myös työttömyyden, sairastumisen ja muiden yllättävien tilanteiden varalle.

Onko nyt oikea aika hankkia uusi koti?

Mielestämme aina on hyvä aika hankkia oma koti. Vaikkapa 25 vuoden lainan aikana ehtii tapahtua monenlaisia muutoksia, joten ei ole mitään tiettyä oikeaa hetkeä.
Tampere ja Pirkanmaa ovat houkuttelevaa aluetta. Tänne muuttaa koko ajan lisää ihmisiä, jotka etsivät uutta kotia.

Miten yhtiölainan kanssa kannattaa toimia?

Moni maksaa yhtiölainan pois henkilökohtaisella pankkilainalla, jos omaan lainaan saa paremmat ehdot. Autamme mielellämme löytämään juuri sinulle sopivat rahoitusratkaisut.

Miten lainaprosessi etenee?

Asuvan asiakas voi soittaa meille suoraan tai jättää soittopyynnön Asuvan kautta. Käymme saman tien läpi keskeisimmät kysymykset. Sen jälkeen asiakas täyttää lainahakemuksen op.fi-sivuilla. Otamme hakemuksen heti käsittelyyn ja käymme tarpeen mukaan asioita läpi vielä yhdessä asiakkaan kanssa. Ensiyhteydenotosta rahoituksen sopimiseen menee tyypillisesti pari viikkoa, parhaimmillaan viikkokin riittää.